23795030_10210390640672888_8123151815727049531_n.jpg

Moi

Thaimaa osa 4 - Pako saarilta

Thaimaa osa 4 - Pako saarilta

Kirjoittelen tätä Bangkokissa. Saavuin tänne perjantaina aikaisin aamulla, alunperin piti tulla Bangkokiin vasta lauantai-iltana. Syy tähän on trooppinen myrsky Pabuk.

Jo laivamatkalla Ko Taolta Ko Pha Nganiin korviin kantautui tieto lähestyvästä myrskystä. Hotelliin päästyäni alkoi selkeytyä kuva miten myrsky tulisi vaikuttamaan matkaani. Yksiselitteisesti, mun pitää lähteä saarelta VEKS seuraavana päivänä, muuten ei ole takeita että ehtisin paluulennolle.
Läppäri auki ja tuskaisen hitaan netin välityksellä varasin tukun lippuja. Niitä oli nyt kolmelle päivälle, yhdelle ennen myrskyä ja lauantai-illalle (jolloin liikenteen pitäisi alkaa) sekä sunnuntai-aamulle. Kaikki liput peruttiin välitystoimiston toimesta. Pikkusen ihmetytti sillä vielä torstaina piti liikenteen sujua normaalisti. Äkkiä lauttayhtiön omat sivut auki ja sieltä lippu. Sain viimeisen paikan torstaina kello 13:00 lähtevään lautta+bussi -yhdistelmään. Phuuh, sit vaan toivomaan että lautta kanssa liikennöi.

Torstaina aamupala “kaupungilla”, kamat kasaan ja mopon pakkarilla lauttarantaan. Lautta liikennöi mikä oli hyvä uutinen, toki se saapui 1,5h myöhässä mutta se taitaa täällä olla enemmänkin sääntö kuin poikkeus.
Tiesin myös että kaikki bussi odottaa lauttaa joten sen suhteen oli kaikki jeppis ok.


Merimatka meni leppoisasti pienessä tihkusateessa ja alle 10m/s tuulessa. Satamaan saavuttaessa alkoi (taas) pieni show. Kippari onnistui sössimään rantautumisen ihan huolella. Laiva makasi kylki kiinni rautapilareita vasten, kansimies viritti springin mutta kippari ei tajunnut ajaa laivaa eteenpäin ja sen moottoreiden avulla kääntää laiva oikeaan asentoon, sen sijaan yrittivät keulavinssillä saadaa laivaa liikkeelle. Ei onnistunut. Meni noin 20min laivan hakatessa laituriin ennen kuin tajusivat mitä pitää tehdä.

L1001655.jpg

Edessä oli 11h bussimatka mikä sujui melko leppoisasti. Vierustoverina mulla oli Thai-mies joka kuulokkeet korvilla lauloi biisien mukana, esitteli mulle kuvia puhelimestaan, kuin myös muay thai -videoita. Virtaa puhelimeen tuli Hello Kitty powerbankista. Erikoisministeri siis.

Matkaa oli taitettu vajaa tunti kun bussista sammui yht äkkiä ilmastointi ja pian sammui myös bussin moottori.
Siitä rullattiin bensa-aseman kupeeseen joka kuin sattuman kaupalla osui kohdalle, dosästä nimittäin loppui löpö. Bangkokissa oltiin vähän kuuden jälkeen aamulla, kunhan oltiin ensin käyty jossain laitakaupungilla tyhjentämässä autosta roskat ja tankilla. Siitä taksi alle ja hotelliin nukkumaan.

Nyt olen pari päivää seikkaillut kaupungilla ja vielä tämä sunnuntai aikaa ennen paluuta Suomeen.

IMG_2383.JPG
Pari sanaa matkailusta.

Pari sanaa matkailusta.

Thaimaa osa 3 - Koh Tao

Thaimaa osa 3 - Koh Tao

0