23795030_10210390640672888_8123151815727049531_n.jpg

Moi

Thaimaa osa 3 - Koh Tao

Thaimaa osa 3 - Koh Tao

Saarielämää on nyt vietetty muutama päivä. Hikistä ja kosteaa verrattuna Bangkokiin.
Tultiin Prachuap Khiri Khanista minivan+bussi+lautta -yhdistelmällä. Matka meni kevyesti eikä mitään ylimääräisiä ohjelmanumeroita ilmaantunut. Lauttarannasta köpöteltiin jokunen minuutti ylämäkeen ja majapaikka oli vieressä. Khiri Khanin jälkeen rannan sählis ja väen paljous kävi päälle pyörremyrskyn lailla.

L1001534.jpg

Koh Tao (tai Ko Tao) on pienin Siaminlahden triplasta Koh Samui, Koh Pha Ngan ja Koh Tao.
Saarella ei ole mitään muuta elinkeinoa kuin turismi. Koko paikka on rakennettu sen varaan. Se näkyy myös valitettavina lieveilmiöinä, roskaa on aika paljon ja kun saaressa ollaan niin ilkeän paljon sitä päätyy myös mereen. Tän mestan juttu on sukellus, kaikissa eri muodoissa. Sukellus kouluja ja resortteja on niin paljon että ihmetyttää miten ihmeessä ne kaikki voi pysyä pystyssä. Samoin tatuointistudioita on ihan hemmetin paljon.
Ravintoloiden ja majoituksen lisäksi täällä ei juuri muuta sitten olekaan.

L1001544.jpg

Saari on ihan kaunis, keskeltä viidakkoa ja infra on rakentunut rannoille. Joka ilmansuunnassa on joku poukama tai lahti jossa pääsee snorklaamalla yyteröimään koralleja ja erilaisia kaloja ja meren pikku örkkimörkkejä. Käytiin päivän mittaisella reissulla, tuulen takia yksi kohde jäi välistä mutta neljässä spotissa käytiin katsomassa mitä pinnan alla on. Reissun hintaan kuului kuljetukset hotlalta botskille, gearit jos ei ollut omia, kahvia, teetä, vettä ja hedelmiä veneessä sekä lounas. Koko show n 25€ eli ei paha lainkaan.

Itse on laitesukellusta harrasta joten hylyt ja muut meren suuret nähtävyydet jäi näkemättä mutta Herra Kilpikonna kyllä osui vikalla spotilla maskin toiselle puolelle.

GOPR0085.jpg
GOPR0110.jpg

Paljon on saarella nuorisolaisia koiruudet mielessä, itse kuulun ikäni puolesta selkeästi vähemmistöön. Perheitä ei juurikaan ole, enemmän kaveriporukoita tai nakkitukkahippejä.

Omaan makuun tää ei ole se mieleisin mesta. Vaikka on turha esittää tekopyhää ja jeesustella turisteista (koska itsekin olen sellainen) tykkään kuitenkin enemmän paikoista joilla on historia, jossa on muitakin toimintoja kuin turismi ja joissa kohtaa enemmän paikallisia kuin matkalaisia.

Huomenna edessä Koh Pha Ngan jossa notkun muutaman päivän.

Thaimaa osa 4 - Pako saarilta

Thaimaa osa 4 - Pako saarilta

Thaimaa osa 2 - Prachuap Khiri Khan

Thaimaa osa 2 - Prachuap Khiri Khan

0