23795030_10210390640672888_8123151815727049531_n.jpg

Moi

Thaimaa osa 2 - Prachuap Khiri Khan

Thaimaa osa 2 - Prachuap Khiri Khan

Niin tuli aika pyyhkiä Bangkokin pölyt jaloista ja suunnata rauhallisemmille tonteille.
Bussi alle ja suunnaksi Prachuap Khiri Khan, pieni kaupunki Siaminlahden rannalla n. 300 kilsaa Bangkokista etelään. Hotellilta taksi dösä-asemalle ja siitä bussia etsimään. Ystävällinen herrasmies otti asian hoitaakseen ja nopeasti oltiin bussin vierellä joka lähtisi kello 11:00, meidän lapuissa luki kuitenkin 10:30. Pääteltiin että tuskin sinne noin lähekkäin menee busseja joten eiköhän se ole tämä. Lähdin siitä vaihtamaan varausvahvistusta varsinaisiksi lipuiksi ja kuinka ollakaan, kello 10:30 lähtee myös bussi, se minne meillä on liput. Kamat ja hahmot oikean bussin kyytiin ja tien päälle, puolisen tuntia myöhässä mutta täällä se ei tunnu olevan niin tarkkaa. Matka sujui leppoisasti mutta hitaasti johtuen ruuhkasta. Bussit täällä on yllättävän jeppis joten niillä on hyvä taittaa matkaa. Bussi-emäntä tuli ilmoittamaan että seuraavalla jäätte veks, asia selvä ollaan siis perillä. Pikkusen ihmettelin kun dösä pysähtyi maantien varteen jonkun viranomaispisteen luokse, eikä kaupungin asemalle kuten alunperin piti. Ei siinä muuta kuin bussista ulos ja ihmettelemään mites tästä jatketaan majapaikkaan. Pienellä säädöllä löytyi konstaapeli joka heitti työpaidan veks ilmoitti että hän ajaa meidät hotlalle. Kamat pick-upin lavalle ja menoks. Pyysi vielä ihan kivasti ylihintaa jonka maksoin koska muuten olisi tod näk ollut edessä melko pitkä ja hikinen jalkapatikka. Poliisi ja pimeä taksi samassa persoonassa. Khiri Khanissa ei muuten ole takseja lainkaan, pelkästään mopoja joissa sivuvaunussa penkit kolmelle.

Ravintola, kaksi annosta ja yksi kokis 2,40€

Ravintola, kaksi annosta ja yksi kokis 2,40€

Paiskattiin kamat hotelliin ja lähdettiin kylille käppäilemään. Meidän hotelli oli pienellä kaistaleella, joen ja meren välissä, matkaa “keskustaan” oli reilu kilsa. Tuolle matkalle osuu myös kylän tärkein nähtävyys, kukkulalla oleva temppeli, jota pitää omanaan lauma apinoita. Nämä vekkulit veijarit hyppivät myös kukkulan ympäri menevällä tiellä, kytäten varastettavaa pahaa aavistamattomilta ihmisiltä. Osa apinoista kuljeskeli lungisti eikä välittänyt ympäristöstä, osa taas oli tolkuttoman agressiivisia ja uhittelivat oikein huolella. Luulin oikeasti että nyt tulee mylly apinan kanssa kun puoli metriä jalasta sähisee saakelin vihainen otus hampaat esillä. Tällä kertaa ei tarvinnut turvautua hyppykiertariin ja pudottaa apinaa tonttiin. Apinan onneksi.

Harmiton yksilö

Harmiton yksilö

Kaupunkimaisemaa

Kaupunkimaisemaa

Prachuap Khiri Khan on mukava pikkukaupunki jossa on tosi niukasti länkkäreitä. Ei ole mäkkäreitä eikä starbuckseja, ok safkan saa eurolla ja meno on tosi lungia. Kylän erikoisuus on sen uimaranta. Itse ranta on ranta siinä missä muuallakin, tämä vaan sattuu sijaitsemaan Thaimaan ilmavoimien alueella. Heilautettiin tsygillä alueelle, portin jälkeen nimet ja passin-numerot kirjaan. Tie rannalle menee kiitotien yli, eka kerta kun fillaroin vieraan vallan sotilaslentokentällä.

Kuten saattaa arvata, kuvassa on ranta.

Kuten saattaa arvata, kuvassa on ranta.

Kalamies

Kalamies

Jos matkaat Bangkokista etelään saarille tahi muille alueille, annan vahvan suosituksen pysähtyä Prachuap Khiri Khaniin pariksi päiväksi.

Meillä matka jatkuu Ko Taolle, siitä lisää tuonnempana.

VINKKI:
Jos haluat välttää säätämistä erilaisten tikettien ja varausten kanssa, pyydä jeesiä majapaikastasi. Me ei jaksettu säätää mopotaksi-bussi-lautta -showta, pyydettiin jeesiä ja homma hoitui kuin itsestään. Hintakin oli käytännössä sama kuin mitä olisi ollut omilla säädöillä.


Baari

Baari

Auringonnousu

Auringonnousu

Thaimaa osa 3 - Koh Tao

Thaimaa osa 3 - Koh Tao

Thaimaa osa 1 - Bangkok

Thaimaa osa 1 - Bangkok

0