23795030_10210390640672888_8123151815727049531_n.jpg

Moi

Thaimaa osa 1 - Bangkok

Thaimaa osa 1 - Bangkok

Pari päivää on vierähtänyt Bangkokissa, tosi mielenkiintoinen kaupunki.
Yleensä kaupungin vilinä ja kuuma ilma on yhdistelmänä sellainen että ei oikein hermo kestä, nyt on ollut toisin. Ehkä oma asenne on muuttunut, kuumuus ei ahdista samalla tavalla kuin ennen.

Lensin tänne 22.12. Dohan kautta, matka sujui ihan kivasti. Välilasku on niin hätäinen että kipitettiin lentoyhtiön edustajan perässä ensin junaan joka meni lentokentän sisällä, siis sisätiloissa koko matkan. Siitä vielä kevyttä ravia viitisen minuuttia lähtöportille. Dohan kenttä on aivan hervottoman kokoinen, tietysti siksi koska jalkapallon mm-kisat pelataan siellä 2020 ja pitäähän sitä pullistella muulle maailmalle ja näyttää että pätkäkkää löytyy.

Bangkokiin laskeuduttiin vähän ennen neljää aamuyöllä. Olin varannut etukäteen kyydin kentältä hotelliin ja pienen haahuilun jälkeen kuski löytyi ja matka hotelliin sujui mukavasti Land Cruiserin nahkapenkeillä ihmetellen.
Hotellissa oli edessä pieni yllätys, olin varannut majoituksen alkamaan 23.12. ja ilmoittanut että kirjaudutaan sisään aikaisin aamulla. Tähän ei tullut majoittajalta vastaväitteitä joten luonnollisesti ajattelin asian olevan ok.
No ei se ollut - “sorry, we are fully booked. No room until 2pm” Tämä tietysti meinasi aiheuttaa pientä väpinää alahuulessa, matkaa oli taitettu jo hyvä tovi, koneessa en pystynyt nukkumaan kun siellä on about +90 astetta lämmintä. Mikä muuten on nykyään meno, ennen koneissa piti vetää peittoa päälle, nyt tekee mieli riisua itsensä alasti, niin kuuma niissä nykyään on.
Aluksi tarjottiin vaihtoehdoksi nukkua aulassa, tähän oltiin tyytymässä kunnes ilmoitettiin että kiinalainen pariskunta läks veks ja heidän huoneen voi ottaa. Tosin siivooja tulisi vasta kahdeksan jälkeen ja huone oli kuulemma tosi sekaisin. Eipä annettu tuon haitata. Pyydettiin puhtaat lakanat ja pyyhkeet ja sovittiin että siivous tulee sitten kun ollaan herätty. Huone oli kuin pommin jäljiltä, vaikea ymmärtää miten aikuiset ihmiset voivat käyttäytyä niin että kaikki roskat heitellään pitkin huonetta. Luulisi että oma viihtyvyys siitä kärsii.

Kun oli saatu pikkuisen unta kuulaan hilpaistiin lähimpään ravintolaan syömään. Thai-ruoka on yks omista suosikeista, eikä täällä oikein ole mahdollista saada huonoa ruokaa, ellei mene syömään pahimpiin turistirysiin joissa maut on tehty sopimaan nössöimmänkin länkkärin herkkään suuhun.
Illalla käytiin yyteröimässä Bangkokin backpacker -katu, Khao San Road joka on mielenkiintoinen sekoitus hippimatkaajia, katkolahjehousuhahmoja ja kaikkea siltä väliltä. Todella kova ryysis.
Sanotaan että Khao San Road on paikka josta otetaan viimeiset vauhdit ennen kuin suunnataan rennommille mestoille nauttimaan joutilaisuudesta ja toisaalta se on paikka joka adoptoi takaisin arkeen ennen matkaa kotiin.
Khao San Roadin rinnakkaiskaduilla oli meno paljon iisimpää ja sieltä löytyi thai-hippejä myymässä käsitöitä yms.
Backpacker ghetto oli kiva nähdä, tietää ainakin varoa että buukkaa majoitusta noilta mestoilta :)

Khao San Road

Khao San Road


Jouluaaton aamupäivä vierähti amulettimarkkinoilla (tästä lisää myöhemmin) sieltä jokiveneellä Chinatownin vilinään ja intialaisille markkinoille. Kapeita kujia, paljon ihmisiä ja ihan käsittämätön määrä krääsää, pääasiassa muovista valmistettuna. Pistää miettimään maailman meriä.
Illalla kävin kirjakaupassa ostamassa kartan jonka kerrotaan avaavan Bangkokin salaisuudet (tästäkin lisää myöhemmin) ja kävimme syömässä vegaaniravintolassa nimeltä Broccoli Revolution. Oikein viehättävä paikka, melko kallis yleiseen hintatasoon nähden, mun vegebursa maksoi tykötarpeineen n.7,50€Amulettimarkkinat

Amulettimarkkinat

Chinatown katukuvaa

Chinatown katukuvaa

Chinatown

Chinatown

Broccoli Revolution

Broccoli Revolution

IMG_2230.jpg

Huomenna jatkuu matka kohti Prachuap Khiri Khania, pientä rantakaupunkia Bangkokista etelään.
Liikutaan bussilla koska kaikki junat on täynnä. En ollut ajatellut että junalippujen suhteen tulisi ongelmia, joten varaaminen jäi viimetinkaan. Se oli väärin ajateltu.

Ei muuta kuin Lā k̀xn
IMG_2237.jpg
IMG_2219.jpg
IMG_2239.jpg
Thaimaa osa 2 - Prachuap Khiri Khan

Thaimaa osa 2 - Prachuap Khiri Khan

Seikkailu jatkuu

Seikkailu jatkuu

0